Persbericht hervorming toelatingsexamen

Vandaag werd de nieuwe formule van het toelatingsexamen arts en tandarts voorgesteld door Minister Crevits (https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/nieuwe-formule-toelatingsexamen-arts-en-tandarts).
Als vertegenwoordiging van alle Vlaamse studenten geneeskunde waren wij van in het begin mee betrokken in dit proces van lange adem.

Van bij de start hebben wij onze kanttekeningen gemaakt bij het invoeren van de numerus fixus. Zo hebben wij altijd gepleit voor universele Vlaamse voorbereidingssessies, die onafhankelijk van regio of universiteit een zelfde voorbereiding bieden voor het toelatingsexamen.

Verder zijn wij steeds principieel tegen 1 moment van toelatingsexamen geweest, maar beseffen wij dat dit een onvermijdbaar gevolg is van een vergelijkend examen.
Dat de twee gescheiden examens voor arts en tandarts daags na elkaar vallen betreuren wij. Zo heeft een kandidaat die aan beiden wil deelnemen geen tijd om te recupereren tussen deze zware dagen.

Het is jammer dat Minister Crevits onze bemerkingen niet meenam in de persconferentie die vandaag gegeven werd. Verder willen wij benadrukken dat de aanpassing van het toelatingsexamen volledig los staat van het nut ervan.
Als Vlaamse studenten geneeskunde staan wij volledig achter een toelatingsproef om onze kwaliteit van zorg en planning van het medisch aanbod te bewaken.
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [91.53 KB]