Contingentering en de vraag naar het opstellen van een kadaster

Het VGSO reageert op het standpunt verschenen op vrijdag 15 november 2013 in verscheidene Franstalige kranten en nieuwsuitzendingen (Le Soir, Belga, RTL TVI). Hierin werd oproep gedaan de federaal opgelegde quota voor afstuderende artsen te verhogen, om een huidig overaanbod aan studenten in Franstalig België de mogelijkheid te geven een RIZIV-nummer te verkrijgen en zo een “dreigend tekort aan artsen in België” te vermijden. Ook willen we nogmaals, maar nu vanuit een nationaal standpunt (Vlaamse en Franstalige geneeskundestudenten), dringende oproep doen aan minister van Volksgezondheid Onkelinx om een uitgebreid medisch kadaster op te bouwen om een adequate planning van het medisch aanbod mogelijk te maken.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [659.00 B]