Workshops

Beste geneeskundestudenten en andere geïnteresseerden!

De inschrijvingen zijn geopend (via de inschrijvingslink in het evenement) en jullie kunnen dus beginnen met het kiezen van workshops. Om jullie hiermee te helpen, stellen we graag al twee workshops voor. De komende dagen zullen de andere workshops ook in het evenement besproken worden, dus houdt dit zeker in de gaten om een goede keuze te kunnen maken uit alle mogelijkheden.

►►►Workshop ‘Da Vinci robot’ ◄◄◄
Heb je altijd al willen weten hoe robottechnologie in het operatiekwartier werkt? Ben je geïnteresseerd in moderne chirurgische technieken? Wil je zelf eens testen hoe de Da Vinci robot juist werkt? Dat kan nu! Deze workshop in kleine groepjes bestaat uit een korte introductie met nadien de mogelijkheid om zelf eens onder begeleiding van professionals met de robot te werken.

►►►Workshop ‘Gezonde voeding’◄◄◄
Gezonde voeding is de beste preventie voor tal van aandoeningen. Vaak is het echter moeilijk om creatief te zijn en steeds lekkere gerechtjes te maken. Diëtiste Alessia Couvreur zal de deelnemers van deze workshop ongetwijfeld inspireren met allerlei gezonde producten en een hoop tips & tricks meegeven in deze praktische kookworkshop.
Volg zeker haar Instagram-pagina: www.instagram.com/alessiacuisine/

►►►Workshop ‘Global Health’ ◄◄◄
De derde workshop die we voorstellen is “Global Health”. Global Health gaat over grote gezondheidsproblemen die zich wereldwijd manifesteren. Global Health steunt op de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Concreet gaat het over de aanpak van maternele sterfte bij de bevalling, het terugdringen van kindersterfte, globale epidemies van HIV, TBC en malaria verhinderen,… Ook preventie is een hoofddoel met een focus op het verminderen van alcohol- en tabakconsumptie en de beschikbaarheid van vaccinaties. De workshop zal aangeboden worden door prof. Van Geertruyden die aan meerdere projecten van Artsen Zonder Grenzen en de World Health Organisation heeft deelgenomen als manager en clinicus.

►►►Workshop ‘Emerging Infections’ ◄◄◄

Infectieziekten zijn van alle tijden maar ook de laatste jaren zijn een aantal nieuwe of vergeten infecties de kop opgestoken. Denk maar aan de epidemie van het Zika-virus in Zuid-Amerika (2015-2016) of de uitbraken van ebola in West-Afrika (2014) en recentelijk ook in de Democratische Republiek Congo (2019). Hoog tijd dus om te weten te komen wat de kenmerken zijn van een aantal van deze pathogenen en vooral hoe men tracht te voorkomen dat er een epidemie ontstaat. Deze workshop wordt aangeboden door prof. Erika Vlieghe, diensthoofd algemene inwendige, tropische geneeskunde en infectieziekten in het UZA. Prof. Vlieghe is daarnaast ook onze nationale ebola coördinator.